Smaakprofiel De Luxe


Smaakprofiel De Luxe

Wijnbox de Luxe

1. Xarel-lo, Parellada, Macabeo, Methode Traditionelle, Cava, Catalunya, Spanje

Smaakprofiel: deze wijn heeft een zachte en droge mousse, gecombineerd met rijpe smaken van appel, peer en citrus. Een frisse en elegante stijl Spaanse Cava, op de champagne methode bereidt!

WineSpice combinatie: zoals we in de 10 basis regels hebben toegelicht past een mousserende wijn, zoals deze, goed bij verschillende soorten amuses. Voor je gasten kun je dus kleine hapjes voorbereiden, denk hierbij aan: tapas, lichte vis gerechtjes of soesjes met kaas.

Voorbeeld ingrediënten: gefrituurde inktvis ringetjes, olijven & nootjes, champignons in een salsa en niet te verge- ten de iberico ham!

2. Sauvigon Blanc, Wairau River, Marlborough, Nieuw Zeeland

Smaakprofiel: een herkenbare Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. Passievrucht, roze grapefruit en groene kruiden. Fris en mineraal, en toch met een fijn mondgevoel.

WineSpice combinatie: de wijnen uit Nieuw-Zeeland hebben altijd krachtige en uitgesproken smaken, waarin vooral de frisse kruisbes overheerst. Ook deze wijn kun je goed combineren met vis gerechten, maar ook de Aziatische keuken is een goede toevoeging en salades. Let wel op dat je niet te pikant gaat, de zuren in de wijn versterken die scherpe smaak.

Voorbeeld ingrediënten: groene asperges met geitenkaas, ceviche van witvis of een sushiplateau. Andere ingrediën- ten die mooi aansluiten zijn: limoen, mosselen, watermeloen of tomaat. Genoeg keus!

3. Petit Chablis, Bourgogne, Frankrijk

Smaakprofiel: gemaakt van de Chardonnay druif heeft deze wijn een zachte en frisdroge smaak. Hij heeft ronde smaken van citroen en limoenschil.

WineSpice combinatie: Chardonnay is een vrij makkelijke druif en een allemansvriend. Deze Chablis heeft geen houtrijping gehad en behoudt dus zijn minerale tonen. Bij de wijn spijs denken we aan het liefst aan schelpdieren, maar geraffineerde groente gerechten zijn ook erg lekker!

Voorbeeld ingrediënten: oesters, een klassieke combinatie. Coquilles zijn ook een fijne begeleider van deze wijn, en ga je voor groente, dan ga je voor pastinaak of knolselderij.

4. Primitivo, Caiaffa vibrans, Puglia, Italië

Smaakprofiel: een mooie, dieprode wijn met veel donker fruit. Bramen, blauwe bes en pruimen. Erg sappig van smaak en niet te zwaar.

WineSpice combinatie: Primitivo of de Zinfandel druif (zoals hij heet in Californië) is een bekende uit Puglia. Het klimaat daar is warm en sommige wijnen die daar vandaan komen zijn te ‘zondoorstoofd’. Deze niet. Deze wijn com- bineer je makkelijk met vlees gerechten, paddenstoelen of harde en blauwe kazen. Gegrilde groentjes doen het goed met deze wijn.

Voorbeeld ingrediënten: ossenhaas, maar niet te zwaar gegrild. Kalf of lamsgerechten uit de oven. Een risotto met paddenstoelen. Zeker vanwege de combinatie met de Parmezaanse kaas!

5. Moscato d’Asti, Piedmonte, Italië

Smaakprofiel: een lichtzoete, mousserende wijn. Een geurige en frisse wijn met slechts 5,5% alcohol.
Je vindt aroma’s van perzik en abrikoos.

WineSpice combinatie: ijskoud serveren is een must bij deze wijn! Zoete desserts met fruit, tarte tatin of lekker bij de bruidstaart.

Voorbeeld ingrediënten: aardbeien cheesecake, tarte tatin van appel, vanillie-ijs, crêpes of een combi van grand-des- sert

.